Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
kotisivut helposti

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable! 

 Flickr.com / andreavallejos


Kouluvalmennus KURSSIKOMMENTIT

torstaina 19.1.2012

On aika uppoutua kouluratsastuksen maailmaan!
Kouluratsastusta harjoitellaan lämmitetyssä maneesissamme torstaina klo 18.00-19.30. Opettajana toimii Hopearinteen omistaja Ezzu monen vuoden kokemuksellaan.

Valitse allaolevasta Vapaat valmennushevoset -listasta itsellesi sopiva ratsu. Ilmoittaudu nopeasti, sillä mukaan otetaan vain 6 ratsastajaa!
 Ilmoittautumiset
vieraskirjaan, kiitos.
Valmennuksesta ei tarvitse kirjoittaa tarinaa, ellei välttämättä halua. 
Päivän jälkeen tälle sivulle ilmestyvät jokaiselle ratsastajalle henkilökohtaiset kommentit omasta suoriutumisestaan. Kurssikommentit:
Saara Quarder - Royal Pride
Saapuessanne kentälle Reetu pursusi innokkuutta. Se steppaili jo selkäännousussa edes takaisin ja sinun täytyi kovasti pidätellä sitä. Alkukäynneissä reippautta ainakin löytyi. Reetu oli varsin kuuliainen, vaikka se oli aika menevää sorttia. Se nosti laukan samantien kun sitä pyysit. Laukanvaihdoissa ette heti onnistuneet, koska et antanut Reetulle tarpeeksi selviä apuja. Puolipiruetissa onnistuitte kuitenkin hyvin, kunhan sait hidastettua Reetun vauhtia. Piaffeakin kokeilimme, mutta teillä oli siinä pieniä ongelmia, koska Reetu ei malttanut keskittyä siihen kunnolla. Kun sait sen keskittymään tarpeeksi hyvin, piaffe alkoi hieman luonnistua, vaikka harjoittelemista siinä vielä on. Avotaivutuksessa hevosen täytyy olla taivutettuna koko vartalostaan, mutta Reetulla taipui vain pelkkä kaula. Kun toistitte liikettä uudelleen, Reetu alkoi taipua paremmin ja se liikkui takajalat hienosti kaviouralla ja etujalat uran sisäpuolella. Lisäksi istuntasi on hyvällä mallilla!

Emily Koivurinne - 
Hopearinteen King Nut 
Nuutti on sinulle tuttu hevonen, joten yhteistyönne toimi hienosti heti alusta alkaen! Alkukäynneissä Nuutti oli kovin energinen. Välillä se heitti muutaman pienen pukin, koska se olisi halunnut jo kovasti alkaa ravaamaan. Pidit orin hienosti kurissa. Kootut askellajit onnistuivat hyvin, eikä niissä ilmennyt sen suurempia ongelmia. Kun menitte vastalaukkaa, muista kääntää hevosta käännöksen puoleisella ohjalla ja säilyttää pieni asetus laukan puolelle. Avotaivutuksenne ei onnistunut heti, koska et tukenut tarpeeksi ulkoavuilla. Nuutti vain painui sisäohjaa vasten, ja se tuntui jäykältä. Siksak-sulkutaivutukset onnistuivat ihan hyvin, kunhan harjoittelitte sitä hieman. Olitte oikein hyviä piruettien kanssa, eikä Nuuttikaan lähtenyt liikaa hätäilemään niiden aikana! Istut hyvin satulassa, mutta muista pitää selkäsi koko ajan suorassa! Jatka samaan malliin hoitsusi Nuutin kanssa!

Heli - 
Hopearinteen Will Mango 
Mango oli valmennuksessa alusta lähtien juuri sopivan rauhallinen. Se kuunteli apujasi hyvin ja tulitte toistenne kanssa hienosti toimeen, vaikket ole Mangon kanssa paljoa aikaa viettänyt. Piruetit onnistuivat jo ensimmäisillä kerroilla ihan hyvin. Laukkaa nostaessa Mango hieman testasi sinua ja lähti vain pelkkään kiitoraviin. Sulkutaivutuksessa teillä oli riittävä taivutus ja lennokas liike. Sen sijaan avotaivutuksessa Mango taipui hieman liikaa, koska vedit ratsusi etuosaa sisäohjalla liikaa uran sisäpuolelle. Se on avotaivutuksen yleisin virhe, joten ei se mitään! Lisäksi ratsastajan tulee tukea tarpeeksi ulkoavuilla. Kootuissa askellajeissa onnistuitte hienosti ja esititte meille myös upeat laukanvaihdot hetken harjoittelun jälkeen. Piaffekin onnistui. Istuntasi on juuri hyvä, mutta muista pitää kantapäät tarpeeksi alhaalla, etteivät jalustimet sujahda syvemmälle nilkkoihin.

Amy - 
Zazico 
Alkukäynneissä Zami testasi sinua matelemalla eteenpäin. Jouduit patistamaan sitä lähes jatkuvasti reippaampaan tahtiin. Vasta alkuravien aikaan Zami tuntui heräävän. Kootut askellajit sujuivat hyvin. Kun laukkaa kootaan, hevosen liikkeissä tulee saada aikaan voimakkaampi takajalkojen allevienti. Se ei aluksi meinannut onnistua, mutta hetken harjoittelun jälkeen koottu laukka alkoi näyttää hyvältä. Piruetit olivat hienoa taidonnäytettä, kunhan saitte hetken treenata sitä. Muista kuitenkin pitää ratsun vauhti sopivana täydessä piruetissa. Välillä Zamin vauhti oli turhankin kova, josta johtuen se alkoi hieman häseltää. Avotaivutuksessa orin liike oli hienoa irtonaisin lavoin. Tosin sulkutaivutuksessa teidän temponne oli aivan liian nopea, josta johtuen liikkeestä tuli ns. pohkeenväistö, jossa asetus on liikkeen suuntaan. Kun sait vauhdin hidastumaan, sulkutaivutuskin alkoi onnistua paremmin. Istunnassasi voisit kiinnittää enemmän huomiota ryhtiisi. Muista istua selkä suorassa satulassa!

Emmi - 
Hopearinteen Magnum
Magulla oli juuri paha päivä ja se oli hormonimyrskyjen vallassa. Jo alkukäynneissä ori testasi sinua. Se pysähteli vähän väliä eikä meinannut suostua lähtemään liikkeelle, vaikka kuinka patistelit. Kun aloitimme ravaamisen kenttää ympäri, Magu alkoi reipastua ja se jätti temppuilut suurimmaksi osaksi pois. Sulkutaivutuksessa sinulla oli sopivan pehmeä kuolaintuntuma Maguun, etkä jäänyt roikkumaan ohjista. Magun lavat olivat hyvin irtonaiset. Sen sijaan avotaivutuksessa sinulla kävi yleinen virhe, eli vedit orin etuosaa sisäohjalla uran sisäpuolelle. Tällöin Magu käänsi kaulaansa ja se taipui liikaa. Laukanvaihdoissa olitte kerrassaan loistavia! Välillä Magu nosti laukan ilman sinun pyyntöäsi - aivan kuin se olisi lukenut ajatuksiasi. Piruetitkin onnistuivat, kunhan saitte hetken harjoitella niitä. Piaffea kokeilitte, mutta Magulta se ei huonona päivänä luonnistunut.. Istut satulassa suorassa ja kyynärpäidesi 90 asteen kulma on hyvä. Jatka samaan malliin!

Valentine - 
Hopearinteen Royal King
Ripi on tallimme osaavimpia hevosia, kuten taatusti huomasit. Tosin valmennuksen alkupuolella yhteistyönne oli hiukan kadoksissa. Kun yhteinen sävel löytyi, työtkin alkoivat onnistua! Kootuissa askellajeissa ei ilmennyt minkäänlaisia ongelmia. Muistathan sulkutaivutuksessa pehmeän ohjastuntuman? Välillä jäit ns. roikkumaan ohjista. Muuten sulkutaivutukset sujuivat harjoittelujen jälkeen ihan hyvin. Avotaivutukset onnistuivat sulkutaivutusta paremmin. Ripi nosti laukan hyvin aina pyynnöstäsi. Annoit sille tarpeesi selkeät avut laukannostoissa. Jouduitte myös hetken harjoittelemaan piruetteja, ennen kuin ne onnistuivat oikein. Harjoittelu tekee mestarin! Istuntasi on ihan hyvä, mutta kiinnitä enemmän huomiota kyynärpäidesi 90 asteen kulmaan. Välillä kätesi olivat liiankin suorana. Kunhan sen korjaat, istuntasi näyttää jo paremmalta!

©2019 Hopearinteen Ratsutila - suntuubi.com