Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
kotisivut helposti

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable! 

Flickr.com / jacashgone


Estevalmennus KURSSIKOMMENTIT

tiistaina 17.1.2012

Estevalmennus oli tarkoitettu ratsastajille, jotka haluavat parantaa esteistuntaansa ja osaamista rataesteiden parissa. Hyppäsimme 100-130 senttimetrin esteitä. 

Valmennus pidettiin lämmitetyssä maneesissamme ja ryhmään otettiin mukaan 6 ensimmäisenä ilmoittautunutta ratsastajaa.
Valitse allaolevasta Vapaat valmennushevoset -listasta itsellesi sopiva ratsu. Hintana on 15 vr:ää.

Ilmoittautumiset
vieraskirjaan, kiitos.
Valmennuksista ei tarvitse kirjoittaa tarinaa, ellei välttämättä halua.Kurssikommentit:
Emily Koivurinne -  Hopearinteen Boston 
Saapuessanne maneesiin, Bosse tuntui matelevan eteenpäin. Jouduit jatkuvasti käyttämään raippaa apunasi, jotta saisit orin liikkeelle. Maneesissa esteet nähtyään Bosse suorastaan räjähti reippaaseen alkukäyntiin. Sinun ei tarvinnut enää pyytää sitä liikkeelle, vaan jouduit pikemminkin hidastelemaan. Kun aloitimme hyppäämisen, Bosse innostui kunnolla. Aloitimme ensiksi pienillä verryttelyesteillä ja niillä jo Bossella tuntui riittävän virtaa. Nostettuamme esteet 100 senttimetrin korkeuteen, se laukkasi esteelle hurjaa vauhtia ja loikkasi sen upeasti yli. Kestit hyvin Bossen selässä sen reippaasta vauhdista huolimatta! Olet napakka ratsastaja ja esteistuntasi on hyvin kunnossa. Lisäksi myötäät ohjista tarpeeksi hypyn aikana. Tosin kantapääsi eivät aina malttaneet pysyä alhaalla koko aikaa. Kiinnitä niihin jatkossa enemmän huomiota!

Saara Quarder - Hopearinteen Fegrean
Fanta tuli kanssasi hyvin toimeen jo alkukäynneistä lähtien. Teit sille heti selväksi, kuka määrää. Ruuna kuunteli apujasi kuuliaisesti korvat kääntyillen. Alkukäynnit sujuivat reippaassa tahdissa ja huomasin kuinka Fantan kanssa odottelitte jo innolla esteiden hyppäämistä. Verryttelyesteillä Fanta hyppäsi nätisti. Tosin välillä sillä oli vähän liian hiljainen vauhti esteiden hyppäämiseen. Muutamaa kertana se myös hyppäsi hieman liian myöhään, josta johtuen puomit tipahtelivat. Kun patistit Fantaa lisää eteenpäin, se alkoi reipastua. Isommat esteet (yli 110 cm) sujuivat myös hienosti ja vaikka muutamaan esteen tuli pienenpieni ilmavara, kestit hyvin Fantan selässä. Tasapaino on ainakin kunnossa! Esteistunnastasi huomaa, että olet jonkin verran hypännyt esteitä. Myötäät hyvin ohjista. 

Kira -  Naděje's Fjena 
Valmennukseen saapuessanne Fjena hieman kiukutteli kiimastaan johtuen. Alkukäynneissä se liikkui tahmeasti ja pysähtelikin välillä. Raipalle löytyi käyttöä, jotta sait tammaan hieman lisää vauhtia. Kun istut hevosen selässä, muista pitää kantapäät tarpeeksi alhaalla, etteivät jalustimet sujahda varpaisiin. Hypätessä Fjena oli energinen, mikä ei sinulta jäänyt huomaamatta. Pienemmät verryttelyesteet tamma hyppäsi rauhallisesti. Siltä alkoi löytyä entistä enemmän vauhtia, kun siirryimme noin 110 senttimetrin esteisiin. Muutaman kerran Fjena kieltäytyi hyppäämisestä, kun et tarpeeksi komentanut sitä esteen yli. Esteistuntasi on ihan hyvällä mallilla, kunhan muistat joka hypyllä myödätä tarpeeksi ohjista! Älä jää roikkumaan niistä. Fjenan alkukiukuttelusta huolimatta valmennuksenne sujui hyvin ja yhteistyönne toimi entistä paremmin loppua kohden!

Iiduliinu -  Hopearinteen Cindy 
Cindy oli valmennuksen ajan kuuliainen. Se totteli apujasi hyvin ja yhteistyönne toimi jo alkukäynneistä lähtien. Sinun onneksesi Cindyn kiima loppui pari päivää ennen valmennusta - kiiman aikaan Cindy ei olisi ollut niinkään yhteistyöhaluinen. Kun aloimme hyppäämään verryttelyesteitä, jouduit patistamaan Cindyä eteenpäin, koska vauhti tuntui olevan usein liian hidas. Cindy ei silti herännyt patisteluistasi huolimatta. Vasta kun korotimme esteitä sataan senttimetriin, Cindy alkoi reipastua. Silloin sait jättää patistelut hetkeksi väliin ja keskittyä paremmin esteiden hyppäämiseen. Korkeammat esteet sujuivat hyvin, vaikka kerran satuit tipahtamaan satulasta Cindyn kieltäydyttyä hyppäämisestä. Istunnassasi voisit korjata ryhtiäsi. Välillä "lysähdit" satulaan istumaan, etkä malttanut pitää selkääsi suorana. Olitte Cindyn kanssa hieno ratsukko ja tulitte toistenne kanssa hyvin toimeen!

Heli - 
Hopearinteen Felix
Felixillä on välillä tapana testata ratsastajiaan, etkä sinä siltä välttynyt. Alkukäyntien aikana se käveli maneesin keskelle ja pysähtyi sinne hetkeksi. Vaikka kuinka yritit kääntää sitä takaisin uralle, se ei omapäisyydestään johtuen tahtonut totella. Felixille täytyy tehdä selväksi, kuka määrää. Minun komentelujen jälkeen se kuitenkin palasi uralle kiltisti alkukäyntejä kävelemään. Verryttelyesteet sujuivat hyvin, kun ratsusi lopetti nuo pienet temppuilunsa. Felix hyppäsi reippaasti esteiden yli. Muutaman kerran se laukkasi esteen ohi, kun et ollut tarpeeksi napakasti viemässä oria esteelle. Kieltäytymisien jälkeen komensit sitä hiukan, jonka jälkeen se lopetti tuon ja jatkoi innolla esteiden hyppäämistä. Esteistuntasi on hyvässä kunnossa eikä siinä ole pahemmin moitittavaa. Ainoastaan pieni huomautus varpaidesi suunnasta; muista osoittaa ne suoraan menosuuntaan! Kun tuon korjaat, istuntasi näyttää taas paremmalta! Valmennuksen loppuosa sujui jo paljon paremmin alkuun verraten!


Amy -  Hopearinteen Jewelina 
Sait jarrutella Liinua valmennuksen alusta loppuun. Se on todella energinen tamma ja pääsit nyt itse kokemaan sen satulassa! Valmennuksessa sinun täytyi useasti keskittyä tamman pidättelemiseen. Sillä oli todella paljon menohaluja - ehkä jopa liikaakin! Vaikka vauhti oli välillä hurja esterataa suorittaessasi, kestit sitkeästi Liinun selästä paria horjahdusta lukuunottamatta. Lisäksi Liinu hyppäsi välillä pienellä ilmavaralla ja koska et ollut sellaiseen valmistautunut, olit lähellä tipahtaa. Kieltäytymisiä ei tullut, vaan ratsusi hyppäsi esteet hienosti yli. Esteiden välissä tuli muutamat ilopukit, mutta ne eivät haitanneet esteradan suoritustanne! Olet hyvä esteratsastaja, mutta muista kiinnittää enemmän huomiota kyynärpäihin. Niiden tulisi olla 90 asteen kulmassa. Tästä sinun on kuitenkin hyvä jatkaa esteratsastusta, kunhan saat kyynärpäiden kulman kuntoon!

©2019 Hopearinteen Ratsutila - suntuubi.com