Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
kotisivut helposti

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable! 

Kuva: wildeharen


Ilmoita tänne kaikista hevosten sairaustapauksista. Välitän ne sitten eteenpäin tallimme vakituiselle eläinlääkärille, jos on tarvetta. Laita minulle viestiä myös, jos huomaat jonkin hevosista voivan huonosti.

 1  2  3  4  5  > [ Kirjoita ]

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

11.06.2013 23:55
Sofien jalanhoito sekä Chamin tarkastus:

Sofien haava puhdistettu desinfioivalla aineella ja laitettu sideharsotaitos haavaa suojaamaan sekä harsoa siihen päälle. Kurakelillä haava on hyvä suojata lisäksi puhtaalla pintelillä mutta kuivalla ilmalla tästä ei pitäisi olla vaaraa kun haava on sen verran ylhäällä. Sidetaitos sekä harsosidos vaihdetaan päivittäin kunnes haava on sulkeentunut, tämänkin jälkeen on hyvä pitää muutamia päiviä haavassa kurakelillä pinteliä päällä ettei se pääse aukeamaan uudelleen. Haava ei ole syvä, joten en usko sen vahingoittaneen tärkeitä jänteitä tai niveliä. Turvotusta oli yhä imusolmuketulehduksen vuoksi, joka todennäköisesti johtuu haavaan päässeestä liasta. Haava suihkutetaan kevyesti puhdistuksen lisänä ja määräsin Sofielle myös antibiottikuurin, joka syötetään ohjeen mukaisesti loppuun. Sofieta voi liikuttaa sen kunnon mukaan, alkaen taluttamisesta ja hiljalleen ratsastusta lisäten. Liikarasituksen pelkoa ei ole, tammaa voi liikuttaa sen oman kykenemisen mukaan, joka edistää turvotuksen laskua. En määrännyt Sofielle kipulääkitystä, koska tamma varaa jalalle hyvin ja otti tarhassa jopa ravispurtteja. Sofielta puuttuivat tallilta tarvittavat rokotustiedot, joten annoin sille myös varmuuden vuoksi jäykkäkouristusrokotteen. Ota yhteyttä minuun mikäli tamma muuttuu selvästi kivuliaaksi, lakkaa syömästä tai haava ei sulkeudu parin päivän kuluessa.

Chamin tarkastuksessa ei esiintynyt mitään erikoista. Ori vaikuttaa pirteältä, on sopivassa lihassa ja liikkuu hyvin. Silmissä ja sieraimissa ei näy erittämisen merkkejä ja sukuelimet ovat terveet, nivelet ja sääret tuntuvat hyviltä tunnustellen ja taivutusten jälkeen liikkeet ravissa normaalit. Toisessa takajalan polvessa pikkuinen muutos nivelessä, mutta ei pitäisi haitata kilpailukäyttöä tai vaikuttaa siitosarvoon. Keuhko- ja sydänäänet normaalit, samoin suolistoäänet.

// Jannica

Vastaus:

Voi kiitos paljon tilapäisestä avustasi, kun varsinainen eläinlääkärimme on kesälomalla! :)

~Ezzu~

Nimi: Laura

05.06.2013 10:49
Huomasin juuri, että Sofiella on haava vasemmassa takajalassaan. Se aristelee kun siihen koskee. Turvotus vain jatkuu ja näyttää jo ihan, että Sofie ei voi käyttää sitä paljoa. Olen yrittänyt hoitaa sitä kyllä, mutta ei näytä auttavan. Toivottavasti tilaat eläinlääkärin paikalle.

T. Laura

Vastaus:

Tilaan eläinlääkärin samantien.

~Ezzu~

Nimi: Vanda
Kotisivut: http://sudenkuoppa.webs.com/

09.05.2013 14:15
Kävimme tarkastamassa Samun tilanteen. Eläinlääkärinä toimi harjoittelijamme Meiju K.

Samu on yleiskunnoltaan oikein hyvä. Hänen silmänsä ovat kirkkaat ja hän on erittäin kiinnostunut ympäristöstä, korvat ovat puhtaat ja sieraimista ei tule ylimääräistä eritettä. Hengitystiet ja sydänäänet ovat myös vailla poikkeamia. Hampaat ovat hyvät, tosin suosittelisin niiden raspaamista piakkoin. Jalat ovat kuivat, eivätkä ole täyttyneet.

Selkäongelmat johtuvat todennäköisesti huonosti istuvasta satulasta, joka ei anna ruunan selälle tarpeeksi tilaa liikkua, aiheuttaen myös pukittelun jolla hän yrittää päästä ikävästä olosta eroon. Neuvoisin näin ens hätään laittamaan satulan alle romaanin, mieluiten sellaisen, mihin saa korotuspaloja tarvittaviin kohtiin. Satula tulisi topata uudestaan ja sen jälkeen tarkistuttaa sopivuus uudelleen satulansovittajan kera. Epäsopiva satula on aiheuttanut selkään jumiutumaa, jota suosittelisin hoitamaan hierojan avulla, mutta myös se, että jokaisen ratsastuskerran selkään hieroisi arnikaa ja laittaisi loimen selkään auttaa jo paljon. Hieroja osaa myös neuvoa hyviä venytyksiä, joiden avulla orin selkä saataisiin rennoksi. Olisi myös hyvä, että oria juoksutettaisiin, tai ratsastettaisiin, niin että hän todellakin menisi eteen-alas, venyttäen selkäänsä.

Vastaus:

Kiitos todella nopeasta tarkastuksestanne! :)

~Ezzu~

Nimi: Kata

03.05.2013 20:46
Hei ;) Samu on viime aikoina ollut hiukan jumissa selästään, ja aristaa silloin tällöin satulaa. Tämä ilmenee välillä, esim. pukitteluilla. Jos tätä tutkimaan saisi eläinlääkärin? ;) ja lisäksi perustarkastus tekisi hyvää ruunalle, kiitos!

Vastaus:

Eläinlääkäri on pyydetty paikalle!

~Ezzu~

Nimi: Vanda
Kotisivut: http://sudenkuoppa.webs.com/

10.02.2013 19:30
Kävin katsomassa Hypraa ja tutkin etusen. Hevonen tosiaan reagoi vahvasti, kun etusta tutkin, mutta helpotukseksi siellä ei ollut mitään murtumia tmv. Jalka on venähtänyt, ei kovin pahasti, mutta kuitenkin niin että hevonen sitä aristaa. Nyt vain siis taukoa rankasta liikunnasta ja linimenttiä jalkaan.

Vastaus:

Kiitos paljon sinulle!

~Ezzu~

Nimi: Athene

01.02.2013 23:38
Hei ! Tänään hypraa tarhassa katsellessani ori hieman riehaantui ja siinä samassa hypätessään putosi kunnon jysäyksellä oikean etusen päälle. Aristelee nyt jalkaa ja muuttuu vihaiseksi kun jalkaa koskee yms. Jos pyytäisit lääkärin katsomaan ? Kiitos.

Vastaus:

Eläinlääkäri on nyt tilattu.

~Ezzu~

Nimi: Vanda
Kotisivut: http://sudenkuoppa.webs.com/

01.02.2013 16:33
Kävin tekemässä perustarkastukset hevosille Cham ja Pipsa.

Cham
Hevonen oli rauhallinen tarkastuksen aikana, eikä stressannut. Karva oli hyvässä kunnossa, samoin iho. Hampaat kunnossa myöskin, ei piikkejä. Silmät olivat kirkkaat ja eloisat. Sieraimista ei vuotanut mitään huolestuttavaa. Chamin ruumiinlämpö oli myös normaali. Hevosen liikkeet olivat sulavat ja puhtaat, eikä hevonen vaikuttanut kipeältä mistään paikkaa. Cham läpäisi perustarkastuksen terveen paperein.

Pipsa
Hevonen oli hieman rauhaton tarkastuksessa, mutta hyvin sujui silti. Hevosen karva ja iho olivat kunnossa, ei hankaumia tai muutakaan. Silmät olivat terveet ja kirkkaat. Sieraimista ei valunut mitään epäilyttävää. Hampaat olivat oikein siistit, eikä niissä ollut piikkejä. Pipsan liikkeet olivat keveät ja vaivattomat, eikä silläkään havaittu mitään epätavallista.

Terveitä hevosia molemmat.

Terv. Vanda,
Sudenkuopan eläinklinikka

Vastaus:

Kiitos paljon sinulle! :)

~Ezzu~

Nimi: Emmi ja poniset (:

19.01.2013 10:02
Saisko Pipsalle ja Chamille perustarkastuksen (: ?
Kiitos,
- Emmi ja poniset (:

Vastaus:

Kyllä saa! Pyydän eläinlääkärin paikalle.

~Ezzu~

Nimi: Vanda
Kotisivut: http://sudenkuoppa.webs.com/

13.10.2012 11:49
Hei! Kävin vilkaisemassa Prinssiä ja se tosiaan hieman arasteli vasenta takajalkaa. Takanen oli myös vähän lämmin ja siellä oli nestettä. Jalka on voinut jossain vaiheessa venähtää, joten nyt on pidettävä hevosta kevyellä liikunnalla. Laittakaa hevosen jalkaan joka ilta linimentti ja lämpöpinteli.

Vastaus:

Kiitos paljon huikean nopeasta tarkastuksestasi! :)

~Ezzu~

Nimi: Valentine

12.10.2012 21:13
Tagen jalassa tuntui lämpöä ja se aristi sitä hiukan. Olin hakemassa sitä tarhasta huomatessani tuon. Jos saisin myös Prinssille perustarkastuksen?

Vastaus:

Eläinlääkäri on nyt pyydetty paikalle.

~Ezzu~

Nimi: Vanda
Kotisivut: http://sudenkuoppa.webs.com/

19.09.2012 22:05
Kävin tarkastamassa Astan. Epäilyksenne osuivat oikeaan ja Astalla on hevosinfluenssa. Ainoa hoito on tarjota hevoselle lepoa. Levon tulee kestää vähintään kolme viikkoa, koska tutkimusten mukaan hengitysteiden värekarvaepiteelin uusiutuminen kestää vähintään tuon ajan. Jos mahdollista, niin eristäkää hevonen paranemisen ajaksi ja huolehtikaa loimituksesta ja veden saannista erityisen huolellisesti. Hevonen tulee rokottaa hevosinfluenssarokotteella, kun tauti on parantunut. Hevosinfluenssaa vastaan hevoset tulee rokottaa 6kk - 1 vuoden välein. Paranemisia Astalle!

Terv. Vanda

Vastaus:

Kiitos paljon tarkastuksestanne! :) Pidämme nyt huolen, että Asta saa runsaasti lepoa, jotta se pääsee hevosinfluenssan yli.

~Ezzu~

Nimi: Marina
Kotisivut: http://niittylaakson.suntuubi.com/

18.09.2012 20:29
Ponitamma, Amor's Harmoné on sairastunut johonkin. Epäilimme hevosinfluenssaa, kun sitä kerran on nyt liikkeellä... Hakiessani sitä tarhasta tänään sieraimet vuosivat, ja korvanpäät olivat tulikuumat. Tamma oli hiestä läpimärkä, ja oli hyvin väsynyt. Laitoin sen karsinaan, loimía runsaansti ja vettä tarjolle. Luulenpa, ettei neidin silti ole jano. :( Se myöskin yski.

Marina

Vastaus:

Kiitos ilmoituksestasi! Pyydän eläinlääkärin paikalle.

~Ezzu~

Nimi: Mistelia
Kotisivut: http://sudenkuoppa.webs.com

15.08.2012 20:40
Heippa, täällä näköjään Pipsa, Cham & Reetu kaipaisivat hoitoa.

~Reetu~
Hmm...kokeilin Reetun päähän suitsia ja huomasin niiden heti kiristävän vähän turhan lujaa. Suitset olivat myös hieman kuluneet. Luulen, että paras ratkaisu olisi tähän ostaa uudet suitset. Mutta jos tämä vielä jatkuu, kutsukaa eläinlääkäri uudelleen paikalle. Annan nyt Reetun hoitopakkiin putkilon rasvaa, jota voi laittaa hiertymän kohdalle muutaman viikon ajan.

~Cham~
Voi mikä ihanuus!♥ Cham katsoi minua lempeillä ruskeilla silmillään, kun Emmi talutti sen hoitopaikalle. Tutkin jalat, niissä ei mitään. Pää & kaula ok. Selkää vielä hieroin vähän ylimääräistä, kun Cham oli niin kiltisti. Kurkkasin välillä korviin, ok. Karvapeite hyvä. Paino hyvä puoliveriselle. Jatkakaa siis samaan malliin! :)

~Pipsa~
Tämä tammaneiti oli kiltisti paikoillaan - aluksi. Sitä rupesi hermostuttamaan kun olin koskemassa sen korviin. Ensin kaikki muu oli mennyt hyvin, hampaatkin. (Ne siis kaikki ok (= ) Kun sain korvista kiinni, se puristeli niin, että käteni irtosivat. Yritin uudelleen, nyt hieman kovemmalla otteella ja sain katsottua korvaan. Ei sielläkään loppuviimeksi mitään ollut. Eli siis hyvin kaikki tällä neitosella. Korviin koskemista kannattaisi harjoitella vähän, niin sitten isompana osaa (=

Vastaus:

Kiitoksia tarkastuksistasi! :) Hommaan samantien Reetulle uudet suitset edellisten tilalle.

~Ezzu~

Nimi: Emmi ja poniset (:

01.08.2012 10:02
Heei, tuin ilmoittamaan, että haluan Chamille ja Pipsalle ne perustarkastukset (: Ja huomasin Reetulla poskihihnan (jossa on kiinni siis kaikki muut remmit ja kuolaimet) kohdalla haavan, joka hinkkautuu auki, jos on suitset päässä. Lue lisää tarinasta: Rentoa menoa (:
- Emmi ja poniset (:

Vastaus:

Juu, pyydän eläinlääkärin paikalle. :)

~Ezzu~

Nimi: Riella
Kotisivut: http://www.freewebs.com/sudenkuoppa/

22.07.2012 12:51
Hei !
Olen eläinlääkäri Riella ja tulen eläinklinikka Sudenkuopasta tarkistamaan Tagen, kun pyysitte hänelle perustarkastusta.

Ori käyttäytyi koko tarkastuksen ajan mallikkaasti jos ei oteta huomioon paria hermostuneisuudesta johtuvaa hetken kestävää steppailua josta Tage kuitenkin rauhoittui melko nopeasti. Tarkistin hevosen päästä varpaisiin ja se oli päällisin puolin kunnossa. Korvissa oli hieman jotain kökköä jonka putsasin pois, ei siis mitään haitallista, silmätkin ovat kunnossa - eloisat ja kirkkaat. Painoa orilla oli sopivasti ravuriksi ja turkkikin näytti kiiltävältä ja eloisalta - talvikarvakin oli hyvin irronnut. Hampaista en löytänyt mitään erikoista tai muutoksia ja kaviotkin näyttivät olevan kunnossa, kannattaa tosin heti alkukättelyssä pyytää kengittäjä käymään koska kaviot näyttivät hieman pitkiltä. Rakenteeltaan Tage on perus lämppäri-ori, kaikenlisäksi upea sellainen.

Onnea, hevosenne sai terveen paperit !

Vastaus:

Kiitos paljon tarkastuksestasi! ;) Pyydämme Tagelle siis kengittäjän paikalle.

~Ezzu~

Nimi: Valentine

22.07.2012 11:49
Juu tarkoitikin =) Mietin vaan että Prinssillekkin tarttettaisiin perustarkastus...

Vastaus:

No pyydän Prinssillekin perustarkastuksen. :)

~Ezzu~

Nimi: Valentine

21.07.2012 12:27
Voisiko eläinlääkäri katsastaa Prinssin ettei sillä varmasti ole mitään. Vähän kuin ostotarkastus ostinhan se vasta.

Vastaus:

Tarkoitat varmaan Tagea? :) Pyydän eläinlääkärin paikalle.

~Ezzu~

Nimi: Kira

20.05.2012 18:10
Ritun silmästä on löytynyt paljon rähmää, ja sitä tulle aina vaan lisää. Olisiko tarkastus okei?

Vastaus:

Ok. Pyyhi sit kylmässä vedessä kastetulla sienellä. En voi pyytää vielä eläinlääkäriä, koska se tarkistaa ensin Mizzen jalan.
~Tiikeri~

Nimi: Indy

09.05.2012 18:58
Ja ainiin, jalassa ei ole enää mitään ongelmaa :)

Vastaus:

Ok, mutta aina ei voi olla liian varovainen, joten pyydän vielä tarkistuksen sille.
~Tiikeri~

Nimi: Indy

09.05.2012 07:16
Huomasin hoitaessani Mizzeä, että tuo on satuttannut jalkansa, ja nyt tarvitsisin ajan tuolle? Sopisiko

Vastaus:

Ok. Pyydän vielä eläinlääkäriä tarkistamaan jalan. :)
~Tiikeri~

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

29.01.2012 14:44
Heissan!

Tulen jo hyvissä ajoin ilmoittamaan että muutoksen yhteydessä Adinassa loppuu myös klinikkatoiminta kiinnostuksen ja ajanpuutteen vuoksi. Aloitamme kuitenkin jo aiemmin tauolle jääneen hoitajatoiminnan uudelleen kivoin uusin jutuin ;)

Vastaus:

Ok. :)
~Tiikeri~

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

18.01.2012 19:10
Tiian omistaja Tinja on huomannut tamman lautasella haavan, joka näyttäisi puremalta.
Lisäksi Vennin (http://hopearinne.suntuubi.com/?cat=346) hoitaja ilmoitti, että tamman lavassa on isohko naarmu. Naarmun ajateltiin paranevan, mutta siitä alkoi tulla nyt hiukan verta. Vennillekin tarkastus tekisi siis hyvää.

Kävin tarkastamassa pyynnöstäsi Tiian & Vennin. Tiian jälki tosiaan on toisen hevosen aiheuttama purema. Haava näytti jo menneen kiinni, joten en usko siitä olevan suurempaa haittaa kun on tuollaisessa paikassa ettei varusteetkaan hierrä haavaa auki. Mikäli sama meno jatkuu tarhassa, kannattaa miettiä tarhakaverusten vaihtamista, tosin yleensä hepat selvittää välinsä kerrasta joten voi olla ettei kavereita tarvitse erottaa elleivät nyt ihan tosissaan toisiaan ulos tarhasta esimerkiksi jahtaa. Vennin haava on ilmeisesti tulehtunut koska auennut uudelleen. Määräsin Vennille antibiottikuurin 10vrk jonka jälkeen jälkitarkastus. Mikäli tamma kovasti hinkkaa lapaansa voi siinä käyttää lapasuojusta jonka alle laittaa vaikkapa pintelistä pitävämmän suojuksen kaulan ympäriltä kunnes haava umpeutuu. Kun karva on kasvanut lapaan takaisin voi suojan ottaa pois. Mikäli loimet hiertävät kohdan auki kannattaa tarhata muutamankin lapasuojuksen kanssa tai tarhata ilman mikäli mahdollista. Tosin haava on sellaisessa kohdassa että saattaa jatkuvasti yrittää sen auki hinkata jos kutiaa :/

Tarkastus 2 x 30v€ = 60v€
Eräpäivä: 25.01.2012

Vastaus:

Kiitos tarkastuksestasi! Tulen sitten pyytämään tuon jälkitarkastuksen Vennille.

~Ezzu~

Nimi: Melinda Jones
Kotisivut: http://ian.suntuubi.com/

14.01.2012 12:53
Hei! Huomasin pari päivää sitten Vennin lavassa isohkon naarmun. Ajattelin sen paranevan mutta siitä alkoi tulla verta niin voisiko sen tarkistaa?

Vastaus:

Ilmoitin asiasta eläinlääkärille.

~Ezzu~

Nimi: Tinja Holstrom

14.01.2012 11:41
Voisiko Tiialle tehdä perustarkastuksen, koska huomasin tamman lautasella haavan, joka näyttää puremalta.
Kiitos!
- Tinja Holstrom

Vastaus:

Kyllä Tiian voi tarkastaa. Eläinlääkäri tulee pian paikalle. :) Tarkastusmaksua ei sinun tarvitse maksaa, koska yksityisen hevosen perustarkastus kuuluu täysihoitoon.

~Ezzu~

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

09.01.2012 23:26
Garyn tarkastuksessa ei ilmennyt mitään erityistä, oikein hyväkuntoinen tamma! Spincy on nyt saanut tetanusrokotteen sekä influenssarokotteen, joiden tehosteet annetaan kuukauden kuluttua.

Tarkastus 30v€
Influenssarokote 60v€
Tetanusrokote 60v€

Yht. 150v€
Eräpäivä: 16.01.2012

Vastaus:

Kiitos tarkastuksistasi!

~Ezzu~

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

04.01.2012 23:01
Kävin tarkistamassa Edissan jalan, haava ei näytä pahalta, mutta näin kurakeleillä se kannattaa suojata siteellä ulkoilun ajaksi. Haavaa voi puhdistaa tai suihkuttaa kunnes se menee umpeen.

Tarkastus 30v€
Eräpäivä: 11.01.2012

Vastaus:

Kiitos tarkastuksestasi! :)

~Ezzu~

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

02.01.2012 19:48
Hei!

Enemmän epäilen Ranella ähkyn sijasta olevan vatsahaavan, koska ori käyttäytyi tullessani jo aivan normaalisti eikä vatsaäänissä ollut mitään erityistä. Mikäli oireet ilmaantuvat uudelleen ota yhteyttä niin tutkitaan klinikalla tarkemmin. On voinut myös olla lievä ähky, jonka useimmat hevoset selättävät itsestään seisomalla tietyssä asennossa tai kävelemällä karsinaa ympäri. Voit kuitenkin ottaa yhteyttä milloin tahansa, jos oireet uusivat. Vatsahaavan merkkejä ovat laihtuminen, ratsastaessa ja hoitaessa muuttunut käytös (näykintä, pukittelu, arkuus takajalkojen edestä harjatessa tai painaessa). Mikäli näitä ilmenee niin varaamme Ranelle ajan klinikkatutkimuksiin.

Tarkastus 30v€
Eräpäivä: 09.01.2012

- Jannica -

Vastaus:

Kiitos tarkastuksestasi! Käyn maksamassa laskun. :)

~Ezzu~

Nimi: emily k

02.01.2012 01:33
hei! Ranella on jonkin sortin ähky,oria piti raipan kanssa auttaa ylös. Ori myös "kiljuu" aina välillä.

Vastaus:

Laitan eläinlääkärille viestiä asiasta.

~Ezzu~

Nimi: Jannica
Kotisivut: http://adinanponitila.webs.com

27.12.2011 15:48
Esan jalka on tosiaan huomattavan turvonnut, mutta koska se pystyy laskemaan painoa jalalle uskoisin ongelman menevän itsestään ohitse karsinalevolla. Tarhata voi heti kun haava umpeutunut ja pystyy kävelemään suht normaalisti. Määräsin haavan puhdistettuani antibiottikuurin varoilta, onhan jäykkäkouristusrokote voimassa? Kannattaa myös tarkastaa karsina ja tarha riippuen siitä mistä haava on tullut, mutta luulen sen olevan tarhauksessa tullut kahnauksesta jos tarhaa laumassa. Tulehtunut haava ei ollut eikä mielestäni niin syvä että sitä olisi tarvinnut ommella. Haavan päällä on hyvä pitää karsinassa sidettä jottei se tulehdu, joka vaihdetaan pari kertaa päivässä ja tarkistetaan mahdolliset muutokset haavassa sekä puhdistetaan se desinfioivalla aineella. Mikäli haava tulehtuu, hevoselle nousee kuume tai se on muuten erikoinen käytökseltään ota uudelleen yhteyttä niin tutkimme asian tarkemmin.

Tarkastus 30v€
Eräpäivä: 03.01.2012

Vastaus:

Kiitos tarkastuksestasi! Esan omistaja Emily tietää tarkemmin siitä, onko orin jäykkäkouristusrokote voimassa.

~Ezzu~

©2020 Hopearinteen Ratsutila - suntuubi.com